Reina’s Recepten

0

Reina Bossenbroek houdt van lekker eten. Ze deelt regelmatig haar recepten met ons. Deze keer Heavenly Hummus.

Een snel-klaar snack voor gezonde trek. Lekker met brood of een cracker, maar zeker ook met stukken groente (paprika, bleekselderij, komkommer, venkelknol, etc.)

 Wat heb je nodig?

1 blikje gekookte kikkererwten (bonduelle, of mediterrane winkels) 250-350 gr

Een paar flinke eetlepels sesampasta (tahin, ik vind pasta van geroosterde sesam met zeezout het lekkerst)

Een uitje, in stukken

3 tenen knoflook

2-3 eetlepels citroensap

2 eetlepels goede olijfolie

2 theelepels komijnzaadjes

1 theelepel chilivlokken (of een klein gedroogd pepertje verkruimelen)

Verse (goed gewassen!) peterselie of koriander, en met thijm of munt is vast ook lekker, hoeveelheid naar smaak (een handjevol is prima)

 Aan de slag:

Alles in een mengbeker doen en fijnmalen met staafmixer (of alles in blender). Eventueel extra vocht van de kikkererwten of wat water toevoegen zodat het geheel smeuïg en smeerbaar is.

Meteen opeten is erg verleidelijk maar na een paar uur in de koelkast zijn de smaken goed vermengd. In de koelkast enkele dagen houdbaar.

Heerlijk als dip met reepjes paprika in de namiddagzon met een glaasje (verse) muntthee.

Eet smakelijk!

Leave A Reply