Reina Bossenbroek staat in nummer 2 met een heerlijk receptje. Ze heeft er nog meer. Dit is een recept voor groene asperges met zalm.
Wat heb je nodig?
1 bos groene asperges (500 gram)
5 vellen diepvries filodeeg (laten ontdooien)
125 gram gerookte Sockeye zalm (MSC keurmerk, prima keuze, duurzaam gevangen wilde zalm, verkrijgbaar bij de PLUS)
Voor de saus:
bekertje crème fraîche
verse (of gedroogde) dilletoppen
een eetlepel kappertjes.
Aan de slag!
Oven voorverwarmen op 200 graden
De onderste harde stukken van de asperges afsnijden, asperges wassen en in een pan ruim kokend water een minuut of twee koken. Afgieten.
Filodeeg openvouwen en in de breedte doorsnijden zodat er 10 vellen zijn.
Op ieder vel aan het begin een stukje zalm leggen en daarboven op 2 asperges en het deeg oprollen om het geheel. De asperges komen er aan beide zijden uit.
Het totaal aantal asperges gelijk verdelen over de tien rolletjes. De rolletjes op een vel bakpapier op de bakplaat leggen en met een straaltje olijfolie of met een kwastje invetten. Ongeveer tien minuten bakken.
Ondertussen sausje maken door ingrediënten te mengen. De rolletjes kunnen tussentijds een keer omgedraaid worden om ze gelijkmatig te laten bruine, maar pas op, filodeeg is nogal kwetsbaar en breekt snel.De rolletjes zijn klaar als het filodeeg goudbruin gekleurd is. De asperges zijn dan nog beetgaar. Serveren met het sausje ernaast.
Bij dit gerecht is zout toevoegen echt niet nodig.
Eet smakelijk!